Umjetna inteligencija i budućnost rada

Event Details

Auli Kütt (Estonija) društvena teh freelancerica s dugogodišnjim iskustvom rada s međunarodnim mrežama i online kolaborativnim rješenjima, u sklopu European Freelancers Week 2018 održat će u BIZkoshnica Coworking 12. listopada s početkom u 17 sati BESPLATNO predavanje na temu “Umjetna inteligencija & budućnost rada”.

VIŠE O PREDAVANJU
Za ljudska bića prirodno je mistificirati i pretvarati u mitove stvari koje se ne mogu ili ih je teško u potpunosti shvatiti. Pripovijedanje i prepričavanje (storytelling) čine veliki dio naše kulture i omogućavaju prijenos znanja na pojednostavljeni način. Međutim, u potrazi za razumijevanjem raznih tehnologija opisanih kao “umjetna inteligencija” stereotipe treba izbjegavati. Teoretičari se slažu da je inteligencija kombinacija urođenih karakteristika živčanog sustava i razvojne inteligencije, oblikovane iskustvom i učenjem (pamćenjem). Slično, svaki neživi sustav koji pokazuje sposobnost snalaženja u novim situacijama (inteligenciju) nazivamo umjetnom inteligencijom ili UI (engl. Artificial Intelligence ili AI).

Dvosatno predavanje i razgovor s Auli Kütt pomoći će nam iskoračiti iz UI metafora i stereotipa i bolje razumjeti vrste zadataka koje strojevi mogu ili ne mogu obavljati za ljude te kako to može oblikovati budućnost rada.

Aulin je primarni interes primjena tehnologija u rješavanju društvenih izazova. Auli je članica Ouishare mreže i #EFWeek2018 tima.

Predavanje organizira Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca. Predavanje je besplatno i održat će se na engleskom jeziku.

The Venue

BIZkoshnica Coworking, Ilica 71 Zagreb, Croatia

How To Attend

This event is free, and no RSVP is required before attending.

Send this to a friend